Volvo Recharge - sähköistyvä mallisto Biliasta

Volvo -mallisto sähköistyy kovaa vauhtia. Mallistossa on tarjolla lataushybridit XC40, XC60, XC90, V60, V90 ja S90, sekä täyssähköiset mallit C40 Recharge ja XC40 Recharge. Tulossa täysin uudet sähköiset Volvo EX30 ja EX90, jotka ovat nyt ennakkomyynnissä.

Volvo Long Range -lataushybridit – puhtaammin pidemmälle

Volvon lataushybridimallisto sai ison uudistuksen, kun esittelimme kaikkiin 60- ja 90-sarjojen malleihin suomalaisilla akuilla varustetut Long Range -versiot. Long Range -mallien sähköinen ajomatka lähes kaksinkertaistui ja samalla päästöt puolittuivat.

Lue lisää >>

Täyssähköiset Volvo Recharge -mallit

Tällä hetkellä Volvo -mallistossa on kaksi täyssähköistä Recharge-mallia: C40 Recharge ja XC40 Recharge. Molemmista on saatavana kaksi yksimoottorista, takavetoista Recharge Single -mallia ja kaksimoottoriset, nelivetoiset Twin -versiot.

Uuden Volvo Recharge -täyssähköauton hankit helposti huolettomalla yksityisleasingsopimuksella Biliasta.

Mallistoa täydentävät uutuudet: pienin katumaasturimme Volvo EX30 ja malliston huipulla Volvo EX90, molemmat ovat nyt ennakkomyynnissä Biliassa.

Katso yksityisleasing-sopimuksen sisältö tarkemmin >>

Tulossa uusi täyssähköinen Volvo EX90

Uusi täyssähköinen Volvo EX90 edustaa Volvon uuden aikakauden alkua. Sen turvallisuusvarusteet ylittävät kaikki aikaisemmat Volvot. Volvo EX90 on nyt ennakkomyynnissä Biliassa, tutustu tarkemmin >>

Pienin katumaasturimme Volvo EX30

Täyssähköinen Volvo EX30 on pienin katumaasturimme; uuden sukupolven Volvo, joka on kotonaan niin kaupungissa kuin kaikilla matkoillasi. Hinta alkaen 37 500 €. Nyt ennakkomyynnissä Biliassa!

Täyssähköauton autovero 0 €

Täyssähköautojen autovero poistui 1.10.2021 autokannan sähköistymisen edistämiseksi. Autoverovapautus koskee 1.10.2021 jälkeen ensirekisteröitäviä uusia täyssähköautoja.

Työsuhdeautojen verotus

Vuodelle 2024 vähäpäästöisten työsuhdeautojen verotusarvot alenevat, jos auton CO2-päästöt alittavat 100 g/km (WLTP).

 

Täyssähkö

(CO2-päästöt 0 g/km, WLTP)

Ladattava hybridi tai kaasu

(CO2-päästöt 1-100 g/km, WLTP)

Muut käyttövoimat

(CO2-päästöt 1-100 g/km, WLTP)
Käyttöetu Vähennys perusarvosta 170 €/kk Vähennys perusarvosta 85 €/kk Vähennys perusarvosta 85 €/kk
Vapaa autoetu

Vähennys perusarvosta 170 €/kk

Vähennys vapaan autoedun käyttökustannuksista 135 €/kk

Vähennys perusarvosta 85 €/kk

Vähennys vapaan autoedun käyttökustannuksista 60 €/kk
 

Vuodesta 2021 alkaen auton lisävarusteeksi luetaan autoedun verotusarvoa laskettaessa myös työnantajan työsuhdesähköauton mukana kustantama sähköauton kotilatauslaite. Tämä koskee myös laitteen asennuskustannuksia.

Myös työnantajan maksama sähköauton lataaminen työpaikalla tai julkisessa latauspisteessä on verovapaata vuosina 2021–2025. Etu koskee sekä täyssähköautoja että ladattavia hybridejä.

Sähköauton lataus

Latausmahdollisuudet ovat olennainen osa sähköautoilun arkea.

Kotilataus on edullisin tapa ladata sähköautoa. Meillä on tarjolla Volvo -latausasema ja tarvittaessa kumppanimme tulee myös asentamaan sen. Latausaseman ja muita lataustarvikkeita voit tilata Bilian verkkokaupasta >>.

Julkinen latausverkosto laajenee koko ajan, ajantasaisimman tiedon latausasemista löydät esim. sivustolta https://www.latauskartta.fi/ Hinnoitteluperusteet julkisissa latauspisteissä vaihtelevat. Hinnoittelu voi olla minuuttiperusteista, kWh -perusteista tai yhdistelmä edellisistä.

Latausnopeuteen vaikuttaa käytetty latauspiste, lämpötila, auton käyttö, akuston lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys. Esim. täyssähköauton lataaminen DC-pikalatauksella (50-150 kW) kestää n. 40 min – 2 tuntia ja vastaavasti 11 kW:n AC-latauksella 8-10 tuntia. Latausteho ja -aika voivat vaihdella ilmoitetusta ohjearvosta.

Lue lisää Volvojen latauksesta >>

Sähköauton toimintamatka

Sähköautojen kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti.

Ajoneuvon kulutukseen ja toimintamatkaan sähköllä vaikuttavat muun muassa

  • kuljettajan ajotapa
  • ajonopeus
  • ulko- ja sisälämpötila
  • sähkölämmittimien ja muiden sähkövarusteiden käyttö
  • ilmastointi
  • keli- ja ajo-olosuhteet
  • tieprofiili
  • ajoneuvon rengastus ja pyörien tuumakoko
  • matkustajien määrä
  • auton kuormaus.

Volvo huolto

Sähköautossa on vähemmän liikkuvia ja kuluvia osia kuin polttomoottoriautossa, mm. öljynvaihtoja ei tarvita. Voimansiirtokin on yksinkertaisempaa polttomoottoriautojen vaihteistoihin ja nelivetotekniikkaan verrattuna. Sähköauton huoltokustannukset ovat siis polttomoottoriautoa pienemmät.

Voit hankkia autoon Volvo Huoltosopimuksen (1, 2 tai 3 huoltoa), joka sisältää auton määräaikaishuollot. Saatavilla on myös Plus-versio, johon kuuluu tietyt kuluvat osat. Kysy lisää myyjältä!

Sähköinen vaihtoautovalikoima

Biliassa on kattava Volvo -vaihtoautovalikoima, josta löytyy sähköistettyjä malleja, sekä ladattavia plug-in hybridejä että täyssähköisiä malleja.

Tutustu Bilian sähköistettyyn Volvo -vaihtoautovalikoimaan >>