Volvo V40 sai lentävän lähdön

17. tammikuu 2013

Täysyn uusi, syyskuussa lanseerattu Volvo V40 -malli ajaa suosiossa suoraan premium hatchback -luokan kärkeen. Uutta Volvoa on lyhyessä ajassa myyty jo 1.200 kappaletta, reilusti yli odotusten. 

- Volvo V40 on saanut lentävän lähdön. Uusi malli on meille suuri myyntimenestys, sillä kaavailimme tämän vuoden myynniksi noin 700 autoa, sanoo Mats Lille, Volvo Auton myynti- ja markkinointijohtaja.
Menestys on miellyttävä yllätys, mutta osittain sitä on myös osattu odottaa. - Ajonautinto, dynaaminen alusta ja tarkka ohjaus, yhdistettynä trendikkään muotoiluun tekee Volvo V40 -mallista nykyaikaisen, ilmeikkään auton, jossa kaiken lisäksi on suuremmista Volvo-malleista tuttuja ominaisuuksia, sanoo Lille.
Kun tähän vielä lisätään turvallisuus – malli sai EuroNCAP:n törmäystestissä täydet viisi tähteä turvallisuusinstituutin historian korkeimmalla pistemäärällä – niin paketti on valmis. Jalankulkijan turvatyyny on Volvon uusin innovaatio turvallisuustyössä ja se sisältyy vakiovarusteena.
- Olemme ylpeitä, että Volvo V40 on yksi maailman turvallisimmista autoista. Tämä vie meidät taas askeleen lähemmäksi tavoitettamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvo-autossa vuonna 2020, sanoo Lille.
Noin 1.200 myydystä autosta yli puolet on varustettu 115 hevosvoimaisella D2-dieselmoottorilla (84 kW). Moottorin CO₂-päästöt ovat vain 94 g/km, ja myyntimenestys vahvistaa Volvon johtavaa asemaa vähäpäästöisten, alle 100 g/km päästävien autojen joukossa.

Volvo V40 -perhe kasvaa

Volvo V40 -perhe kasvaa, kun ensi-esittelyyn saapuu V40 R-design ja V40 Cross Country. Upeassa Rebel Blue -korivärissä esiteltävä uusi Volvo V40 R-Design on tyylikäs ja dynaaminen katseiden kääntäjä. Nopeudesta viestivää visuaalisuutta on vahvistettu kuljettajakeskeisellä ohjaamolla ja intensiivisellä ja ketterällä ajokokemuksella, jonka kruunaa jopa 254 hevosvoimaa (187 kW).
V40 Cross Country on ilmeikäs ja monipuolinen versio dynaamisesta hatchback-mallistamme. Se sisältää houkuttelevan yhdistelmän sporttisuutta ja mukavuutta. Kuljettaja ajaa V40 Cross Country -mallissa 40 mm korkeammalla kuin normaalissa V40:ssä. Vahvaa vaikutelmaa korostaa lisäksi joukko ainutlaatuisia Cross Country –yksityiskohtia, kuten isokokoiset pyörät, mukaan lukien jopa 19 tuuman vanteet,keulassa tumma kontrastia luova puskuri, hunajakennosäleikkö ja pystysuuntaiset päiväajovalot, muotoillut kontrastihelmat, sekä kontrastia luova takapuskuri ja integroitu suojalevy.
V40 Cross Country sisältää monia hienostuneita maastoajon inspiroimia yksityiskohtia, kuten kiiltävän tumman kehyksen ikkunoiden ja pilarien ympärillä, mustat peilikotelot ja tyylikkäät kattokiskot.

V40 Cross Country on varustettu luokkansa johtavalla ajodynamiikalla. T5-bensiiniversioon on saatavana neliveto, joka parantaa auton suorituskykyä kaikissa olosuhteissa. Viisisylinterinen2,5 litranT5-moottori kehittää tehoa 254 hevosvoimaa (187 kW) ja vääntöä 400 Nm, mukaan lukien 40 Nm:n yliahtotoiminto kiihdytyksissä.

Volvo V40 R-design (alkaen 33.793,48 euroa ) ja Volvo V40 Cross Country (alkaen 31.778,43 euroa) saapuvat Volvo –jälleenmyyjien ensi-esittelyyn tammikuun toisella viikolla 2013.

18.12.2012
Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Lisätietoa, video ja korkearesoluutiokuvia:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com
.