Volvo Carsin uusien lataushybridien ajoakut kootaan Suomessa

Volvo Carsin uusien lataushybridien ajoakut kootaan Suomessa
10. marraskuu 2021

Volvon korkeajänniteakut kootaan Valmet Automotiven suunnittelemalla uutta teknologiaa edustavalla tuotantolinjalla, jolla esimerkiksi materiaalitäydennyksistä huolehtivat perinteisen trukkiliikenteen sijaan AMR-automaattirobotit. Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.

”Volvo on yksi autoteollisuuden suunnannäyttäjistä, ja sähköistymisen murroksessa me jaamme saman näkemyksen liikenteen tulevaisuudesta. Olemme ylpeitä voidessamme kumppanina tukea Volvon matkaa kohti sähköistä liikennettä”, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Uusi suuremman kapasiteetin akku pidentää merkittävästi toimintamatkaa pelkällä sähköllä ajettaessa, vähentää CO2-päästöjä sekä parantaa suorituskykyä ja ajettavuutta. Uusi hybridivoimansiirto kasvattaa toimintamatkan sähköllä ajettaessa jopa 90 kilometriin* yhdellä latauksella, joten useimmat Volvo -kuljettajat, joilla on säännöllinen latausmahdollisuus, voivat ajaa uudella Volvon lataushybridillä päivittäiset matkat pelkällä sähköllä.

”Suomen suosituimmat lataushybridit ovat parempia kuin koskaan ennen, ja on mahtavaa, että niissä on kotimainen kädenjälki” toteaa Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Uuden akun kolmas kennokerros nostaa nimellisenergian 11,6 kWh:sta 18,8 kWh:iin. Tehokkaampi sähkömoottori takana kehittää 145 hevosvoimaa tehoa. Tämä kasvattaa kokonaistehoksi 350 hevosvoimaa Long Range T6 AWD -malleissa ja 455 hevosvoimaa Long Range High Performance T8 AWD -malleissa, jotka ovat Volvon kaikkien aikojen tehokkaimpia autoja. Uuden voimansiirron lisäksi XC60, S90 ja V90 -malleissa on yhden polkimen ajojärjestelmä.

Kasvaneesta akkukapasiteetista on hyötyä myös kylminä talvipäivinä sekä helteillä. Vaikka auto ei olisi latauksessa, kuljettajat voivat lämmittää tai viilentää matkustamon etäältä Volvo Cars -sovelluksella ja silti säilyttää runsaan sähköisen toimintamatkan.

Volvo on sitoutunut tavoittelemaan johtavaa asemaa nopeasti kasvavalla premium-sähköautojen markkinalla. Tavoitteena on tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä myydä maailmanlaajuisesti 1,2 miljoonaa autoa, joista vähintään puolet on täyssähköautoja. Vuoteen 2030 mennessä Volvo haluaa olla pelkkien täyssähköautojen valmistaja.

Asiakastutkimus osoittaa, että Volvon lataushybrideillä ajetaan tällä hetkellä Suomessa keskimäärin 43 prosenttia ajosuoritteesta sähkötilassa. Voimansiirtouudistus kasvattaa sähköajon osuutta entisestään ja vahvistaa hybridien asemaa “osa-aikaisina sähköautoina”.

”Lataushybridien ominaisuudet ovat mahdollistaneet vaiheittaisen siirtymisen sähköautoiluun, ja suomalaiset ovat osoittaneet esimerkillistä sitoutumista kestävän liikkumisen edistämiseen. Tällä hetkellä kokonaismyynnistämme 62 prosenttia on ladattavia autoja ja uudella voimansiirrolla voimme edelleen vähentää CO2-päästöjä ja vaikuttaa suomalaisen liikenteen sähköistymiseen”, sanoo Ahlstedt.

Uusi voimansiirto on kaikissa skaalautuvalle SPA-alustalle perustuvissa Volvo Recharge -lataushybridimalleissa, joita ovat Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90.

Lisätietoja:

*Toimintamatka vaihtelee mallikohtaisesti. Toimintamatka WLTP-ajosyklin mukaan hallituissa olosuhteissa uudelle autolle. Todellinen toimintamatka voi vaihdella.

10.11.2021

Volvo Car Finland 
 
PR & Communications Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400 441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/