Volvo Carsin uusi yhdistetty turvallisuusteknologia varoittaa kuljettajia edessä olevista onnettomuuksista

Volvo Carsin uusi yhdistetty turvallisuusteknologia varoittaa kuljettajia edessä olevista onnettomuuksista
1. maaliskuu 2024

Volvo esittelee uuden Accident Ahead Alert -toiminnon, joka on jälleen yksi mullistava yhdistettyä turvallisuusteknologiaa hyödyntävä ominaisuus. Ensimmäistä kertaa autot osaavat varoittaa kuljettajia edessä tapahtuneista onnettomuuksista käyttämällä apunaan liikenteenhallintakeskusten reaaliaikaisia tietoja. Toiminto on saatavilla yhteensopiviin Volvoihin Euroopassa, Tanskasta alkaen.

Toiminnon tavoitteena on auttaa kuljettajia välttämään onnettomuuksia ja niiden aiheuttamia liikenneruuhkia. Se varoittaa kuljettajaa välittömästi muutaman sadan metrin päässä olevasta onnettomuuspaikasta. Sijaintitietojen toimittamisesta vastaavat kansalliset liikenneviranomaiset ja yhteensopivat autot, muista liikenteessä olevista Volvoista alkaen.

"Mullistavaa yhdistettyä turvallisuusteknologiaamme käyttämällä Accident Ahead Alert -toiminto voi auttaa Volvo -kuljettajia välttymään yllättäviltä tilanteilta ja parantaa samalla yleistä liikenneturvallisuutta”, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Åsa Haglund. “Esittelemme tämän uuden toiminnon yhteistyössä Tanskan liikenneviranomaisen ja muiden Data for Road Safety -ekosysteemin kumppanien kanssa ja vankistamme asemaamme turvallisuusinnovaatioiden edelläkävijänä.”

Volvon yhdistetty turvallisuusteknologia esiteltiin vuonna 2016. Se käyttää Volvon pilviteknologiaa ja perustuu reaaliaikaisiin tietoihin. Volvot voivat sen avulla viestiä keskenään ja varoittaa kuljettajia lähestyvistä liukkaista tieolosuhteista ja vaaroista. Samalla tavoin kuljettajat voivat nyt saada varoituksen edessä tapahtuneesta onnettomuudesta vuorokaudenajasta riippumatta.

Volvo aikoo tulevaisuudessa integroida järjestelmään enemmän liikennetietoja, joita jaetaan eurooppalaisen Data for Road Safety -ekosysteemin kumppanien, kuten muiden maiden kansallisten liikenteenhallintakeskusten ja muiden automerkkien autojen kanssa.

Jotta maantiet olisivat kaikille turvallisempia, Volvo kehottaa useampia liikenneviranomaisia jakamaan anonyymeja liikenneonnettomuustietoja ja kannustaa muita autonvalmistajia tarjoamaan samankaltaista teknologiaa. Volvo on sitoutunut yhdistettyjen turvallisuustietojen jakamiseen toisille turvallisuusominaisuuksien integroimiseksi ja jatkaa tätä työtä myös tulevaisuudessa.

“Olemme tyytyväisiä, että Volvo on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on alkanut käyttää uutta reaaliaikaista liikennetietosyötettämme”, sanoo tanskalaisen liikenteenhallintakeskuksen johtaja Stine Bendsen. “Nopea varoitus edessä olevasta onnettomuudesta antaa kuljettajalle enemmän aikaa hidastaa ajonopeutta ja kasvattaa etäisyyttä edessä olevaan autoon. Tämä pienentää jatko-onnettomuuksien riskiä ja suojelee tienraivauksessa mukana olevia ihmisiä.”

Volvon omistajien on helppo edesauttaa liikenneturvallisuutta tietoja jakamalla. Tietojen jakamisen voi ottaa käyttöön auton keskinäytöstä. Auto voi sen jälkeen varoittaa kuljettajaa edessä olevasta onnettomuudesta kojelaudan hätävilkkuvaroituksella ja tuulilasinäytössä, jos sellainen on käytössä. Vain oleellisia tietoja jaetaan toisten autojen kanssa, ja tiedot ovat anonyymeja yksityisyyden turvaamiseksi.

Lisätietoja

  • Accident Ahead Alert -toiminto on tällä hetkellä saatavilla Tanskassa kaikkiin 90-, 60- ja 40-sarjan Volvo -malleihin mallivuodesta 2016 alkaen. Se tulee pian saataville samoihin automalleihin useimmilla Euroopan markkinoilla.

1.3.2024

Volvo Car Finland