Volvo Carsin Chengdun autotehdas hyödyntää 100 prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

Volvo Carsin Chengdun autotehdas hyödyntää 100 prosenttisesti uusiutuvaa sähköä
5. kesäkuu 2020

Juuri allekirjoitettu toimitussopimus Chengdussa käytettävästä 100-prosenttisesti uusiutuvasta sähköstä vähentää tehtaan hiilidioksidipäästöjä yli 11 000 tonnilla vuodessa.

Kyseessä on viimeisin konkreettinen askel Volvo Carsin tavoitteessa saavuttaa ilmastoneutraali tuotanto vuoteen 2025 mennessä. Tämä on osa laajempaa ilmastosuunnitelmaa, jonka tavoitteena on vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välillä. Vuoteen 2040 mennessä Volvo Cars pyrkii olemaan ilmastoneutraali yritys.

Uusi sähkön toimitussopimus on myös linjassa Kiinan valtion tavoitteiden kanssa, joiden kautta halutaan vähentää teollisuuden hiilidioksidipäästöjä ja energiantuotannosta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.

Tähän asti Chengdun tehdas on hankkinut jo 70 prosenttia sähköstään uusiutuvista lähteistä. Uusi sopimus koskee viimeistä 30 prosenttia.

Uuden sopimuksen mukaan noin 65 prosenttia toimitettavasta sähköstä on tuotettu vesivoimalla ja loput aurinko-, tuuli- sekä muilla uusiutuvilla voimalähteillä.

"Tavoitteenamme on vähentää hiilijalanjälkeä konkreettisilla toimilla", kertoo tuotanto- ja logistiikkajohtaja Javier Varela. "Täysin uusiutuvan sähköntoimituksen turvaaminen Kiinan suurimmalle tehtaallemme on merkittävä saavutus ja se korostaa sitoutumistamme konkreettisiin, tarkoituksenmukaisiin toimiin."

Volvo Cars pyrkii jatkuvasti vähentämään tuotantoverkostonsa hiilijalanjälkeä ja se on viime vuosina saavuttanut useita virstanpylväitä. Kaikki yhtiön Euroopan tehtaat ovat käyttäneet ilmastoneutraalia sähköä vuodesta 2008, kun taas Ruotsin Skövden moottoritehdas on ollut vuodesta 2018 yrityksen verkoston ensimmäinen täysin ilmastoneutraali tuotantolaitos.

Belgian Gentin tehtaalle Volvo Cars asensi 15 000 aurinkopaneelia vuonna 2018, mikä oli ensimmäinen laajamittainen aurinkoenergian käyttöönotto yhtiön maailmanlaajuisessa tuotantoverkossa.

Nämä ja muut toimenpiteet ovat osa Volvo Carsin viime vuoden lopulla käynnistämää ilmastosuunnitelmaa, joka on yksi autoteollisuuden kunnianhimoisimmista. Suunnitelman keskipisteenä on Volvo Carsin tavoite kattaa 50 prosenttia maailmanlaajuisesta myynnistään täyssähköautoilla vuoteen 2025 mennessä, lopun 50 prosentin tullessa hybrideistä.

Suunnitelma ulottuu kuitenkin laajemmalle kuin ainoastaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen sähköistämisellä. Se pyrkii puuttumaan myös hiilidioksidipäästöihin yrityksen laajemmassa toiminnassa, sen toimitusketjussa sekä kierrättämällä ja hyödyntämällä materiaaleja uudelleen.

 

5.6.2020 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/