Volvo Cars täysin sähköiseksi vuoteen 2030 mennessä

Volvo Cars täysin sähköiseksi vuoteen 2030 mennessä
2. maaliskuu 2021

Kun siirtymävaihe on päättynyt, Volvo aikoo myydä vain täyssähköautoja. Se poistaa vaiheittain mallistostaan autot, joissa on polttomoottori. Tämä koskee myös hybridejä.
 
Siirtyminen täyssähköautojen valmistajaksi on osa kunnianhimoista ilmastosuunnitelmaa, jonka tavoitteena on pienentää autokohtaista hiilijalanjälkeä konkreettisilla toimilla.
 
Päätös perustuu myös oletukselle, että lainsäädäntö ja korkealaatuisen latausinfrastruktuurin nopea leviäminen muuttavat asiakkaiden suhtautumista täyssähköautoihin myönteiseen suuntaan.
 
Volvon matka kohti täyttä sähköistymistä käsittää myös online-myynnin vahvistamisen sekä houkuttelevan ja läpinäkyvän asiakastarjouksen luomisen Care by Volvo -nimen alla. Volvon kaikki täyssähkömallit tulevat olemaan saatavilla vain verkossa.
 
Vuoden 2030 tavoite kiihdyttää Volvon sähköistämisstrategiaa, jota ajaa eteenpäin voimakas sähköistettyjen autojen kysyntä ja vakaa usko siihen, että polttomoottoriautojen markkina on supistumassa.
 
“Jotta menestymme jatkossakin, tarvitsemme kannattavaa kasvua. Sen sijaan, että investoisimme supistuvaan liiketoimintaan, päätimme sijoittaa tulevaisuuteen – sähköön ja verkkoon. Tavoittelemme tosissamme johtavaa asemaa nopeasti kasvavalla premium-sähköautojen segmentillä”, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.
 
Volvo julkisti ensimmäisen täyssähköautonsa, XC40 Rechargen, viime vuonna. Myöhemmin tänään yhtiö esittelee toisen täyssähköautonsa, joka on uusi tulokas 40-sarjassa.
 
Volvo tuo tulevina vuosina markkinoille useita uusia sähköautomalleja. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia yhtiön kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista loppujen ollessa hybridejä. Vuoteen 2030 mennessä jokainen myytävä auto on täysin sähköinen.
 
“Polttomoottoria käyttävillä autoilla ei ole pitkäikäistä tulevaisuutta. Olemme sitoutuneet muutokseen sähköautovalmistajaksi, ja siirtymän pitäisi olla valmis vuoteen 2030 mennessä. Näin voimme vastata paremmin asiakkaiden odotuksiin ja olla osa ratkaisua ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa”, toteaa teknologiajohtaja Henrik Green.

2.3.2021 

Volvo Car Finland 

Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/