Volvo Cars paljastaa seikkailullisen puolensa uudella V90 Cross Country -mallilla

19. syyskuu 2016

Premium-autonvalmistaja Volvo on paljastanut suuresti odotetun V90 Cross Country -mallin, joka täydentää yhtiön 90-sarjan.

Volvo on lähes 20 vuotta sitten esitellystä ensimmäisestä Cross Country -mallista lähtien ollut synonyymi kestäville, kaikkiin olosuhteisiin soveltuville autoille, ja sen Cross Country -mallien valikoima on kasvanut tasaisesti.
Volvon Cross Country -mallit muodostavat yhä merkittävämmän osan ruotsalaisen autonvalmistajan tuotevalikoimasta, sillä ylellisten autojen ostajat tavoittelevat tänä päivänä yhä elämyksellisempää elämäntapaa, joka toisinaan vie heidät huonokuntoisemmille tiepätkille.

– V90 Cross Country muuntaa elegantin V90-mallin autoksi, joka tarjoaa turvallisuutta, mukavuutta ja suorituskykyä seikkailullisessa paketissa, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson. Ruotsi on maa, jossa talvet ovat ankaria, ja jossa yli 77 prosenttia pinta-alasta on metsien ja järvien peitossa. Niinpä se on luonnollinen paikka kehittää ja testata ääriolosuhteisiin suunniteltuja autoja. Tämä osaaminen on keskeinen osa Volvon perimää, ja se näkyy hyvin yhtiön Cross Country -mallistossa.

– Automme ovat tunnettuja turvallisuudestaan, vahvuudestaan ja kestävyydestään. Neliveto, korkeampi maavara ja kaikkiin sää- ja tieolosuhteisiin optimoitu alusta antavat uudelle V90 Cross Country -mallille seikkailijan sydämen, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Peter Mertens. Volvon skaalautuva alustarakenne ja ankara testiohjelma varmistavat, että V90 Cross Country selviytyy äärimmäisistä olosuhteista.

V90 Cross Country -autoa on testattu niin Ruotsin Lapissa, jossa lämpötila laskee 40 pakkasasteeseen, kuin Arizonan autiomaan kuumuudessakin. Se on suunniteltu kestämään mitä moninaisimpia olosuhteita.
V90 Cross Countryn muotoilu erottuu selvästi joukosta. Vahvan ulkokuoren sisällä on tyylikäs matkustamo, joka tarjoaa luokassaan poikkeuksellista ylellisyyttä. Se sisältää S90- ja V90- malleista tutut yhteys- ja viihdetoiminnot, mukaan lukien Bowers & Wilkinsin korkealaatuisen audiojärjestelmän.
V90 Cross Countryn ulkoiset muotoiluratkaisut kertovat voimakkaasta ja dynaamisesta suorituskyvystä. Tarjolla on sekä vahvoja että elegantteja piirteitä.

– Volvo Cross Country -mallin suunnitteleminen ei ole kikkailua, vaan se perustuu todelliseen kyvykkyyteen. Volvo V90 Cross Country tarjoaa yllättävän ja kiehtovan ulkoasun ja ylellisen skandinaavisen sisustuksen. Se jatkaa Volvo Cross Country -autojen perintöä uudella reseptillä:
maasto-ominaisuuksien ja elegantin hienostuneen ulkokuoren yhdistelmällä, toteaa Volvon designjohtaja Thomas Ingenlath.
Uusi V90 Cross Country nostaa vakiintuneen segmentin uudelle mukavuuden innoittamalle tasolle.
Auton tuotanto käynnistyy tänä syksynä Volvon Torslandan tehtaalla Ruotsissa.

15.9.2016
Lisätietoja: Volvo Car Finland Oy Ab

Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325

Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com