Volvo Cars ja Google jatkavat yhteistyötään seuraavan sukupolven turvallisen ja yhdistetyn käyttökokemuksen luomiseksi

Volvo Cars ja Google jatkavat yhteistyötään seuraavan sukupolven turvallisen ja yhdistetyn käyttökokemuksen luomiseksi
1. heinäkuu 2021

Volvo Car Group oli ensimmäinen autonvalmistaja, jonka autot sisälsivät Android Automotive -pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän Google Assistantin, Google Mapsin ja Google Playn. Nyt autonvalmistaja jatkaa strategista yhteistyötään Googlen kanssa ja vie tieto- ja viihdejärjestelmät ja yhdistettävyyden uudelle tasolle.

Volvon seuraavan sukupolven käyttökokemus on osa VolvoCars.OS-kokonaisuutta, joka käsittää eri käyttöjärjestelmiä sähköisissä Volvossa ja pilvessä. Uusi kokemus alkaa Android Automotive -käyttöjärjestelmästä ja uudesta näytöstä.

Edistyksellistä tekniikkaa ja muotoilua yhdistävä Volvon ja Googlen tarjoama helppokäyttöinen käyttökokemus optimoi turvallisuuden. Tiedot esitetään kuljettajalle niiden merkittävyyden perusteella.

Suuritarkkuuksinen kuljettajan tietonäyttö tarjoaa kuljettajalle keskeisimmät ajamiseen liittyvät tiedot, kuten ajonopeuden ja akun lataustason. Tuulilasinäyttö esittää tiedot kuljettajan näkökentässä.

Tulevissa Volvoissa on myös suuri keskikosketusnäyttö, joka tarjoaa monipuolista sisältöä, helposti tarkasteltavia tietoja ja reaktiivista vuorovaikutusta. Periaatteena on, että kaikki asiakkaan tarvitsema tieto on helposti saatavilla joko kosketuksen tai äänikomennon kautta. Välittömiä tarpeita tai tietoja ei ole haudattu valikoihin monen kilkkauksen taakse.

Lopputulos on johdonmukainen, selkeä ja helppolukuinen kokemus, joka tarjoaa oikeat ja tarvittavat tiedot oikeaan aikaan ja varmistaa, että Volvo -kuljettajat voivat keskittyä tien päällä ajamiseen ja turvallisuuteen.

“Tiimimme ovat viettäneet paljon aikaa Googlen kanssa kehittäessään ja parantaessaan käyttäjäkokemusta uuden sukupolven Volvoja varten. Olemme ottaneet merkittäviä askelia eteenpäin erityisesti turvallisuuden, mukavuuden ja helppokäyttöisyyden saralla, kun muotoilu ja tekninen kehitys ovat integroituneet syvemmin toisiinsa. Uskomme, että tämä antaa meille mahdollisuuden kehittää entistä parempia Volvoja ja luoda alan uusia standardeja”, Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green toteaa.

Autossa olevien näyttöjen ohella Volvon uuden sukupolven täyssähköautot muodostavat saumattoman yhteyden mobiililaitteisiin. Uuden sukupolven Volvot käyttävät puhelinta avaimena, ja Volvo Cars -sovellus yhdistää käyttäjän kaikkiin muihin elämän ja sähköauton omistajuuden osa-alueisiin.

Monipuoliset ominaisuudet, kuten latauspaikan etsiminen ja latauksen maksaminen sekä kodin laitteisiin yhdistäminen, ovat osa kokonaisuutta jo tuttujen suosittujen kauko-ohjattavien toimintojen, kuten matkustamon lämmityksen ja viilennyksen, ohella.

Osana Volvon hiljattain ilmoittamaa uutta kaupallista strategiaa sähköautoja voi ostaa verkosta osoitteesta volvocars.com. Asiakkaat voivat tilata auton kotoa käsin tai tehdä tilauksen yhdessä jälleenmyyjän kanssa. Jokainen täyssähköinen Volvo sisältää käytännöllisen huolenpitopaketin, johon kuuluu huolto, takuu, tiepalvelu sekä asiakkaan niin halutessa vakuutus ja kotilatauslaite.

Kaikki sähköiset Volvot vastaanottavat säännöllisiä automaattisia ohjelmistopäivityksiä ja toimintoja langattomasti, joten auto paranee jatkuvasti. Yhtiön päätös keskittyä sisäiseen ohjelmistokehitykseen nopeuttaa kehitystyötä ja säännöllisten päivitysten käyttöönottoa.

 

1.7.2021 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/