Volvo Cars avaa uuden huippuluokan ohjelmistotestauskeskuksen Ruotsiin

Volvo Cars avaa uuden huippuluokan ohjelmistotestauskeskuksen Ruotsiin
20. lokakuu 2023

Osana tätä strategiaa Volvo investoi jatkuvasti yrityksen sisäisiin ohjelmistokehitys- ja testaustoimintoihin. Paljastamme nyt yhden suurimmista sijoituksistamme: uuden huippuluokan ohjelmistotestauskeskuksen Göteborgissa, Ruotsissa. Se tehostaa Volvon integroitua ohjelmistotestausta kaikilla tasoilla. 

Noin 22 000 neliömetrin suuruisen laitoksen alkuinvestoinnit ovat 30 miljoonan euron luokkaa. Uusi ohjelmistotestauskeskus on kansainvälisten insinöörikeskusten ja Tech Hubien verkoston uusi lippulaiva. Volvolla on toimintaa myös ohjelmistotestikeskuksissa Ruotsin Lundissa ja Kiinan Shanghaissa, mutta uusi laitos Göteborgissa on selvästi suurin sekä kooltaan että kapasiteetiltaan. 

Kapasiteettia myös tarvitaan, sillä kuten EX90-lippulaivamalli osoittaa, autoteollisuus on muuttumassa nopeasti. Tulevaisuuden Volvo on täysin sähköinen, sitä myydään yhä suuremmissa määrin verkossa, se saa tehonsa huipputietokoneiden kautta, jotka käyttävät yrityksen sisällä kehitettyä ohjelmistoa, ja se tulee ajan kuluessa entistä paremmaksi säännöllisten automaattisten ohjelmistopäivitysten ansiosta. 

Tämä kaikki tekee yrityksen sisäisestä ohjelmistokehityksestä ja -testauksesta keskeisen tekijän strategisten päämäärien tavoittelussa. Yksi Volvon tavoitteista on olla uuden teknologian kärkinimi ja pelkkien sähköautojen valmistaja vuoteen 2030 mennessä.

“Tämä on huipputekninen laitos, joka toimii globaalin ohjelmistotestauksen keskuksena”, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Anders Bell. “Kehittäjät kaikista globaaleista insinöörikeskuksista ja Tech Hubeista voivat suorittaa täällä ohjelmistotestejä etänä 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa. Uskon vakaasti, että luomme tällä testikeskuksella uusia standardeja autoteollisuudelle.”

Uusi ohjelmistotestauskeskus työllistää aluksi noin sata henkilöä. Luvun uskotaan kasvavan 300:aan, kun keskus toimii täydellä kapasiteetilla. Ennen pitkää keskuksessa toimii noin 500 testialustaa ja digitaalista testiympäristöä, mikä on merkittävä harppaus tämän hetken noin 200:sta yksiköstä. 

Göteborgin keskus toimii läheisessä yhteistyössä Volvon muiden insinöörikeskusten kanssa, joilla on keskeinen rooli ohjelmistokehityksessä. Viime kuussa Volvo perusti uuden Tech Hubin Singaporeen, ja suunnitelmissa on avata toinen ohjelmistopainotteinen Tech Hub Puolan Krakovaan helmikuussa. 

“Kasvava ohjelmistoinsinöörien joukko työskentelee monien jännittävien haasteiden parissa”, sanoo Volvon ohjelmistokehityksen johtaja Alwin Bakkenes. “Tavoitteena on tehostaa innovointia kehittämällä ohjelmistoja Volvon tärkeimmille osa-alueille – tosielämän tietoihin perustuvasta turvallisuusteknologiasta havainnointi- ja avustusalgoritmeihin ja tulevan autonomisen ajamisen ohjelmistoihin.”

Muita ohjelmistoihin liittyviä haasteita ovat uuden sukupolven yhteysominaisuuksien kehittäminen ja kaiken kehitystyön tukeminen data-analyysin avulla. Volvo palkkaa aktiivisesti ohjelmistoinsinöörejä eri toimipisteisiin ympäri maailmaa. Lisätietoja on avointen työpaikkojen sivulla

Krakovan ja Singaporen keskusten lisäksi Volvolla on Tech Hubeja Tukholmassa ja Lundissa sekä Bangaloressa, Intiassa. Lisäksi autonvalmistajalla on suuret insinöörikeskukset Shanghaissa ja Göteborgissa. Jokaisella näistä keskuksista on oma painopisteensä, mutta ne muodostavat yhdessä kriittisen innovaatiokeskusten verkoston, joka on levittäytynyt strategisesti ympäri maailmaa. 

20.10.2023 

Volvo Car Finland