Valoa pimeyteen! Uusi teknologia tuo auringonvalon kaltaista valaistusta Volvo EX90 -malliin

Valoa pimeyteen! Uusi teknologia tuo auringonvalon kaltaista valaistusta Volvo EX90 -malliin
13. huhtikuu 2023

Volvo määrittelee uudella Volvo EX90 -mallilla premium-kokemuksen uudelleen. Auton matkustamo on valaistu 72:lla auringonvaloa muistuttavalla SunLike-ledillä.

Volvon suunnittelijat halusivat parantaa matkustajien yhteyttä luontoon kaikkina vuorokauden aikoina. Seoul Semiconductorin toimittamat SunLike-ledit täydentävät auton panoraamakattoa ja avointa matkustamoa. Uusi välkkymätön valaistus mahdollistaa luonnollisemman värimaailman kuin autoteollisuuden yleisesti käyttämät ledit. Se heijastaa vain vähän valoa ja käyttää korkeaa väri-indeksiä, joka toistaa värit mahdollisimman luonnollisina.

“SunLike-ledien välittämän valon spektrin ansiosta Volvo EX90:n edistykselliset materiaalit ja sisustus erottuvat selkeämmin ja ilman värivääristymiä”, sanoo Volvon väri- ja materiaaliosaston johtaja Dan Fidgett. “Valot täydentävät puupintoja ja muita matkustamon luonnollisia materiaaleja ja ovat keskeinen osa skandinaavista muotoilua”.

SunLike-valoja käytetään luonnonvalon toistamiseen jo asuintiloissa, sairaaloissa, kouluissa, museoissa ja puutarhoissa, mutta Volvo Car Group on ensimmäinen autonvalmistaja, joka tuo nämä ledit tuotantoautoihin.

Volvo EX90:n katossa, lattiassa, ovitaskuissa ja tavaratilassa käytettävät muut kuin koristevalot ovat vakiona SunLike-ledejä.

“Asiakkaidemme hyvinvointi on aina sisustussuunnittelun keskiössä. SunLike-ledit Volvo EX90:n sisätiloissa ovat yksi osoitus halustamme käyttää innovatiivista teknologiaa premium-kokemuksen viimeistelemiseksi asiakkaillemme”, Dan Fidgett toteaa.

SunLike-valot korostavat edistyksellisen sisustuksen estetiikkaa ja tarjoavat luonnollista mukavuutta Volvo EX90:n matkustajille. Sinisen valon vaimennus sekä välkkymätön valo auttavat vähentämään silmien rasitusta ja ehkäisevät päänsärkyä. 

 

13.4.2023 

Volvo Car Finland