Täysin uudelle Volvo V40 -mallille ennätyksellinen arvosana törmäystestissä!

29. elokuu 2012

Täysin uusi Volvo V40 on saanut viiden tähden maksimiarvosanan Euro NCAP:n törmäystesteissä. Mallin kokonaistulos on turvallisuusinstituutin historian paras.

- Tämä on fantastinen tulos. Olemme ylpeitä, että meillä on yksi maailman turvallisimmista autoista. Otamme jälleen yhden tärkeän askeleen kohti tavoitettamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvo-autossa vuonna 2020, kertoo Volvon turvallisuuskonsultti Thomas Broberg.

Eurooppalainen turvallisuusinstituutti Euro NCAP on vuodesta 2009 lähtien antanut kokonaisarvosanan jokaiselle automallille, jonka turvallisuutta se testaa. Erillisiä testejä tehdään neljässä alaluokassa, joiden perusteella sitten muodostetaan kokonaispisteet. Neljä kategoriaa ovat aikuisten turvallisuus, lapsiturvallisuus, jalankulkijoiden turvallisuus ja turvallisuustukitoiminnot.

Volvo V40:n kohdalla ei ainoastaan kokonaistulos ollut ennätyksellisen hyvä. Myös mallin aikuisille tarjoama turvallisuus oli testihistorian paras (98 prosenttia). Täysin uuden Volvo V40:n kehitystyön aikana tavoitteena oli saavuttaa yhtä hyvä turvallisuustaso kuin suuremmissa autoissa. Kokonaisvaltainen lähestymistapa, vahva rakenne ja eri järjestelmät, kuten WHIPS (niskan retkahdusvammasuoja), muodostivat perustan erinomaiselle tulokselle.

Volvo V40 saavutti turvallisuustukitoimintojen kategoriassa maksimipisteet.

- Täysin uusi Volvo V40 on luokkansa älykkäin ja turvallisin auto, ja se on täynnä aktiivisia turvallisuusjärjestelmiä, kuten automaattijarrutus, jalankulkijoiden havaitsemistoiminto, kaista-apu, joka auttaa kuljettajaa pysymään oikealla kaistalla, sekä BLIS, joka auttaa kuljettajaa havaitsemaan kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot, Thomas Broberg kertoo.

Volvo V40 saavutti jalankulkijoiden turvallisuusluokassa uuden ennätyksen. Yksi tärkeä tekijä tässä oli innovatiivinen ja ainutlaatuinen jalankulkijan turvatyyny. Auton etuosassa olevat anturit tunnistavat törmäyksen jalankulkijan kanssa. Pyrotekninen lataus vapauttaa konepellin saranat ja nostaa konepeltiä turvatyynyn kanssa. Täyttyneen turvatyynyn tarjoama pehmustus ja pidempi etäisyys moottoritilan koviin komponentteihin suojaavat jalankulkijan päätä yhteentörmäyksessä. Euro NCAP:n mukaan "järjestelmä toimii hyvin ja konepelti tarjoaa hyvää suojaa kaikilla alueilla, jotka voivat osua jalankulkijan päähän, minkä ansiosta V40 on ensimmäinen auto, joka saavuttaa maksimipisteet tällä osa-alueella."

Volvo Car Corporation on jo aikaisemmin saanut Euro NCAP:ltä tunnustusta City Safety -järjestelmästään, joka on vakiona kaikissa V40:n versioissa. City Safety toimii jopa 50 km/h nopeudessa, mikä on enemmän kuin minkään toisen autonvalmistajan vastaavissa järjestelmissä.

- Teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme autojemme jo valmiiksi korkeaa turvallisuustasoa. Tutkimme syitä liikenneonnettomuuksien takana ja saamme arvokasta tietoa todellisten törmäysten seurauksista, Thomas Broberg toteaa.

29.8.2012

Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325

Lisätietoa ja korkearesoluutiokuvia:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com

Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.