Innovatiivinen ilmanlaatuteknologia varmistaa puhtaan sisäilman uusissa Volvoissa

Innovatiivinen ilmanlaatuteknologia varmistaa puhtaan sisäilman uusissa Volvoissa
15. syyskuu 2020

Volvon uusi kehittynyt ilmanpuhdistinteknologia (Advanced Air Cleaner) sisältää anturin, joka mittaa PM 2.5 -hiukkastasot matkustamossa. Tämä toiminto ei ole tällä hetkellä saatavilla mihinkään muuhun autoon markkinoilla.

Kiinassa, missä PM 2.5 -mittaukset ja niihin liittyvät tietopalvelut ovat jo vakiintuneita, Volvo -kuljettajat voivat myös verrata auton sisäilman laatua ulkoilmaan.

PM 2.5 -arvo osoittaa ilmassa olevien pienhiukkasten määrän. Sitä käytetään laajalti ilmanlaadun mittauksessa. Monilla kaupunkialueilla ympäri maailmaa PM 2.5 -taso ylittää Maailman terveysjärjestön määrittämän suosituksen, joten hiukkasten vähentämiseen tähtääville toimenpiteille on tarvetta.

Skaalautuvaan SPA-alustaan perustuviin 90- ja 60-sarjan Volvo -malleihin keväästä asti saatavilla ollut kehittynyt ilmanpuhdistin puhdistaa matkustamon pienhiukkasista. Synteettisen kuitupohjaisen suodattimen ja ionisaation ansiosta jopa 95 prosenttia kaikista PM 2.5 -hiukkasista pysyy matkustamon ulkopuolella.

Teknologia optimoi ilmanlaadun auton sisällä ja ehkäisee ilmansaasteisiin ja pienhiukkasiin liittyviä terveyshaittoja. Puhtaampi sisäilma edesauttaa myös turvallisempaa ajamista, sillä terveellinen ja raikas ilma voi parantaa kuljettajan keskittymiskykyä.

Volvo -kuljettajat voivat Volvo On Call -älypuhelinsovelluksella myös ajastaa auton sisäilman ylimääräisen puhdistuksen ennen matkan alkua. Sovellus ilmoittaa kuljettajalle matkustamon todellisen PM 2.5 -tason puhdistuksen jälkeen.

“Kehittyneen ilmanpuhdistinteknologian ansiosta asiakkaamme voivat luottaa siihen, että heidän Volvossa hengittämänsä ilma on puhtaampaa ja terveellisempää. Uskomme, että puhdas ilma on hyväksi sekä terveys- että turvallisuusnäkökulmasta. Jatkamme kehitystyötä tällä osa-alueella”, kertoo Volvon sisäilman laadun tekninen asiantuntija Anders Löfvendahl.

Volvo parantaa kehittyneen ilmanpuhdistinteknologian lisäksi ajoympäristön terveellisyyttä myös muilla tavoin. Volvon insinöörit ovat jo pitkään keskittyneet poistamaan orgaanisten aineiden synnyttämiä päästöjä autoissa ja minimoimaan allergiaa aiheuttavien materiaalien määrän.

Volvo on määrittänyt tiukat vaatimukset alihankkijoilleen, jotta auton matkustamossa käytettävistä osista ja materiaaleista erittyisi mahdollisimman vähän haitallisia tuoksuja. Yhtiö tekee myös läheistä yhteistyötä yliopistojen ja muiden instituuttien kanssa projekteissa, jotka liittyvät materiaalien käyttöön, ja kehittää entistä tiukempia autojen sisätiloja koskevia allergiastandardeja.

Erityinen tuoksuja arvioiva tiimi testaa yksittäisten komponenttien ja kokonaisuuksien hajupäästöjä. Kaikista teknisistä edistysaskeleista huolimatta tämä tiimi on olennainen osa haitallisten tuoksujen hallintaprosessia, sillä ihmisen nenä on paljon herkempi mittalaite kuin mikään analyyttinen instrumentti.

Katso aiheesta video.

 

15.9.2020