Ainutlaatuista hienostuneisuutta uudella tasolla

25. helmikuu 2013

Uudet Volvo S80-, V70-ja XC70-mallit:

 - Painopiste elegantissa, hienostuneessa muotoilussa ja yksityiskohdissa
- Luokkansa matalin polttoaineen kulutus – 4,1 l/100 km Volvo S80 -mallissa
- Uusi intuitiivinen Sensus Connected Touch -järjestelmä
- Kehittyneet IntelliSafe-järjestelmät
- Aktiivinen kaukovalojen ohjaus tekee pimeällä ajamisesta rentouttavampaa-Uuden Volvo S80:n, V70:n ja XC70:n ominaisuudet perustuvat ihmiskeskeiseenlähestymistapaamme, joka on ollut Volvon tavaramerkki jo yli 85 vuoden ajan. Ne nostavatsuurempien malliemme elegantin hienostuneisuuden uudelle tasolle. Luomme tietä tulevallemallistollemme tuomalla nämä kolme mallia visuaalisesti lähemmäksi toisiaan. Uudistus on yksiperusteellisimmista yhtiömme historiassa. Pääpaino on ollut entistä korkeammassa laadussa jayksityiskohtaisuudessa, kertoo Volvo Car Groupin tuotestrategian varajohtaja Lex Kerssemakers.

Uusi Volvo S80: ainutlaatuista hienostuneisuutta
Useat uudet ulkomuotoilulliset yksityiskohdat vahvistavat uuden Volvo S80:n hienostunutta nykyaikaista yleisilmettä. Uusissa etu-ja takapuskureissa on laajennettu ja levennetty vaikutelma, joka saa auton näyttämään leveämmältä ja matalammalta. Uudet suorakulmaiset päiväajovalot edessä antavat S80:n keulalle nykyaikaisemman ilmeen, ja pyöristetyt klassiset Volvo-valot takana vetävät visuaalisesti autoa maata kohti. S80-malliin voi asentaa ilmeikkäät19 tuumanvanteet mukavuudesta tinkimättä. -Kokonaisvaikutus lisää auton hienostunutta eleganssia. Olemme luoneet leveämmät mittasuhteet etusäleikköön ja lisänneet yksityiskohtia, kuten kromikorostuksia, jotka antavat autolle elegantin ja ylellisen ilmeen, sanoo ulkomuotoilun johtaja Fedde Talsma. Yksityiskohtiin keskittyminen antaa S80-mallille entistä enemmän hienostuneisuutta. Executive­sisustuskokonaisuus on ylellisyyden korkein taso, joka yhdistää käsityön teknologiaan. Inscription puolestaan on valikoima vaihtoehtoja, joiden avulla asiakas voi muokata autoaan henkilökohtaisen makunsa mukaisesti. -Olemme erittäin ylpeitä, että skotlantilainen Bridge of Weir on korkealaatuisten istuintemme nahkatoimittaja. Heidän aito lehmännahkansa on vähemmän pintakäsiteltyä kuin muissa premium­luokan autoissa, minkä ansiosta se tuntuu pehmeämmältä ja luonnollisemmalta. Istuinten ja auton muiden materiaalien korkea laatu luovat aitoa skandinaavista tunnelmaa, kertoo värien ja verhoilujen suunnittelujohtaja Lena Jiseborn. Pinnan alla ajokokemuksen ytimessä vaikuttaa erinomainen alusta. S80-auton ostaja voi valita kolmesta eri alustatyypistä: Comfort, madallettu Sport-alusta ja aktiivinen Four-C.

Uusi Volvo V70: korostettua eleganssia
-Olemme valmistaneet farmarimalleja vuodesta 1953, jolloin Volvo Duett esiteltiin. Kuusi vuosikymmentä myöhemmin uusi Volvo V70 jatkaa perinteitä yhdistämällä muodon ja toiminnon kauniilla tavalla, Fedde Talsma toteaa. Tämä ylivertainen tilava perheauto tarjoaa perheille ensiluokkaista mukavuutta ja hienostuneisuutta yhdistettynä vakuuttavaan575 litrantavaratilaan. Takaistuimet voi taittaa alas kolmessa osassa (40/20/40), mikä tarjoaa monia mahdollisuuksia säätää tavaratilaa. Kun kaikki takaistuimet on taitettu tasaisesti alas, tavaratila kasvaa valtavaan1600 litraan. Sähkötoiminen takaluukku, jota voi käyttää etäältä avaimenperästä tai kojetaulusta käsin, on toinen ihmiskeskeinen yksityiskohta. Takaistuimeen voi integroida kaksivaiheiset turvaistuimet, jotka tulevat esiin yhdellä vaivattomalla liikkeellä ja tarjoavat mukavan ja turvallisen matkustuskorkeuden lapsille (3-vuotiaasta ylöspäin). Hienostunut muotoilu korostaa V70-mallin eleganttia nykyaikaista ilmettä. -Olemme luoneet leveämmät mittasuhteet etusäleikköön sekä lisänneet yksityiskohtia kokonaisuuteen. Päiväajovalot ja kromikorostukset antavat autolle ylellisemmän vaikutelman. Uusi auto näyttää elegantimmalta ja dynaamisemmalta, Fedde Talsma toteaa. Uuden V70:n takaosassa on uusi takapuskuri, pakoputket ja kromiyksityiskohtia sekä uudelleenmuotoillut takavalot. Autoon on myös saatavilla jopa19 tuumanvanteet. Hienostuneisuus näkyy myös eri sisustuspaketeissa. Inscription on valikoima vaihtoehtoja, joiden avulla asiakas voi luoda aidosti henkilökohtaisia yhdistelmiä.

Uusi Volvo XC70: vahvaa hienostuneisuutta kaikissa olosuhteissa
Volvo raivasi tietä täysin uudelle segmentille V70 Cross Country -mallillaan vuonna 1997.-Päätavoitteemme XC-mallien jatkuvassa kehitystyössä on luoda erittäin mukava henkilöauto, jollaon pätevät maasto-ominaisuudet. Voimakas ja hienostunut nykyaikainen ulkoasu kuvastaa hyvinXC70:n pinnan alla piilevää vahvuutta ja kyvykkyyttä. Malli sopii hyvin niille, jotka kaipaavatseikkailuihinsa lisäannoksen hienostuneisuutta, Lex Kerssemakers sanoo.Neliveto ja valinnainen alamäkihidastin tehostavat XC70:n maasto-ominaisuuksia entisestään.Useat ulkoiset muotoilulliset yksityiskohdat terävöittävät XC70:n nykyaikaista ilmettä. Näitä ovatuudet leveämmät mittasuhteet saanut rohkea etusäleikkö, uusi suurempi rautamerkki,päiväajovalot sekä mattahopeakoristukset. XC70-malliin on saatavana jopa19 tuumanvanteet.-Tavoitteemme on korostaa ylellistä tunnelmaa ja dynaamista ilmettä. XC70:n tulisi olla kuinkotonaan missä tahansa ympäristössä, olipa kyseessä sitten maaseutu tai kylpylän pysäköintialue,Fedde Talsma sanoo.XC70 sisältää myös paranneltuja maasto-ominaisuuksia korostavia muotoilullisia yksityiskohtia,kuten suojalevyt, jotka suojaavat autoa epätasaisilla pinnoilla ajettaessa. Suojaava mustakomponentti vyölinjan alapuolella jatkuu etusumuvalojen ympärille ja antaa autolletarkoituksenmukaisen ja toiminnallisen ilmeen. Myös takavalot on muotoiltu uudelleen.Kuten V70-mallissa, takaistuimet voi taittaa alas kolmessa osassa (40/20/40). Kun kaikkitakaistuimet on taitettu tasaisesti alas, tavaratila kasvaa575 litrasta1600 litraan. Toinenihmiskeskeinen yksityiskohta on sähkötoiminen takaluukku.Takaistuimeen voi integroida kaksivaiheiset turvaistuimet, jotka tarjoavat mukavan ja turvallisenmatkustuskorkeuden lapsille (3-vuotiaasta ylöspäin).

Parannuksia uudessa V70-, XC70-ja S80-mallistossa

Vähäisempi polttoaineen kulutus
Volvo pysyttelee edelleen johtavassa asemassa koko mallistonsa taloudellisuuden javähäpäästöisyyden suhteen.Uuden Volvo S80: n 115 hevosvoiman nelisylinterisen D2-dieselmoottorin polttoaineen kulutuskäsivalintaisella vaihteistolla on nyt luokkansa matalinta tasoa – 4,1 l/100 km (EU-yhdistetty,alustava arvo). Vastaavat CO2-päästöt ovat 108 g/km. Tällainen tulos olisi ollut täysin mahdotonajatus tämän kokoluokan autolle vielä muutama vuosi sitten.

Vastaavat lukemat automaattivaihteiston kanssa ovat 4,1 l/100km ja 109 g/km (alustavia arvoja).Insinöörien saavutusta korostaa se tosiasia, että Volvon suurimman sedan-mallin CO2-päästötasoon nyt sama kuin yhtiön pienimmän auton, C30 DRIVen, kolme vuotta sitten.Uuden Volvo V70 D2 -mallin polttoaineen kulutus on luokkansa matalin: 4,2 l/100 km (111 g/km)käsivalintaisella vaihteistolla ja 4,3 l/100 km (112 g/km) automaattivaihteistolla (alustavia arvoja).Volvo S80:n automaattisten D3-(136 hv) ja D4-versioiden (163 hv) CO2-päästöt ovat nyt 129 g/km(4,9 l/100 km). Vastaavat lukemat V70 D3-ja D4-versioissa ovat 130 g/km (4,9 l/100 km).Uuden Volvo XC70:n D5-(215 hv) ja D4-versioiden (163 hv) polttoaineen kulutus käsivalintaisellavaihteistolla ja nelivedolla on 5,3 l/100km (139 g/km).S80:n, 1,6-litraisen T4-GTDi-moottori n (180 hv) ja automaattivaihteiston yhdistelmän polttoaineenkulutus on 7,1 l/100km (165 g/km). Vastaavat lukemat V70 T4 -versiolle ovat 7,2 l/100 km (168g/km).Täydelliset tiedot kaikista moottori-ja vaihteistoversioista löytyvät teknisistä tiedoista.

Sensus Connected Touch: uusia yhteysmahdollisuuksia
Sensus-HMI-käyttöliittymään on tuotu uusia ominaisuuksia, jotka lisäävät uutta intuitiivista tekniikkaa, jonka avulla autossa voidaan olla yhteydessä Internetiin. Sensus Connected Touch ­järjestelmä muuntaa 7-tuumaisen näytön huippulaadukkaaksi infrapunakosketusnäytöksi, jota voi käyttää jopa hansikkaat kädessä. Tämä on automaailmassa ainutlaatuista. Kuljettaja muodostaa yhteyden verkkoon autoon asennetun 3G/4G-nettitikun tai matkapuhelimen kautta. Ominaisuuksia ovat:

- Musiikin suoratoisto Internetistä (Spotify ja Deezer
- Kansainvälinen valikoima Internet-radiokanavia (Tune In ja Orange Live Radio)
-Internet-selaus (ei ajettaessa)
-Google Map ja Google-haku
-3D-navigointi liikennetiedoilla ja vaarallisten alueiden varoituksilla
- Ilmaisen pysäköinnin paikannin
-TripInfo, joka lukee Wikipedia-tietoja ääneen kiinnostavista kohteista reitin varrella
-Sovellukset ja App Store, jossa uusia toimintoja ja päivityksiä
-Säätiedot ja -ennusteet
-Volvo-huollon paikannin -Connected Touch sisältää maailman ensimmäisen ääniohjatun autoon integroidun Spotify­yhteyden. Ääniohjausjärjestelmä toimii myös kaikissa muissa Connected Touchiin yhdistetyissä musiikkilähteissä. Lisäksi autossa olijoiden kesken voi jakaa WiFi-verkon, kertoo projektijohtaja Patrik Widerstrand.

Mukautuva digitaalinäyttö
Täysin uudessa V40-mallissa esitelty täysgraafinen digitaalimittaristo kolmella näyttögrafiikallakäyttää aktiivista TFT-näyttöä, joka näyttää kuljettajalle mukautettuja tietoja.Valittavana on kolme eri teemaa: Elegance, Eco ja Performance.Elegance-oletustilalla on klassinen ulkoasu.Eco-tilassa on vihreä väriteema, ja se on suunniteltu rohkaisemaan taloudelliseen ajotapaan.Vasemmalla oleva Eco-mittari näyttää polttoaineen kulutustietoja, ja taloudellinen ajo palkitaanvihreällä E-valolla.Performance-teema sisältää punaisen valaistuksen. Käyntinopeusmittari korvaa Elegance-ja Eco­versioiden nopeusmittarin. Ajonopeus esitetään digitaalisesti. Oikealla puolella on tehomittari, jokanäyttää, kuinka paljon moottorin tehoa on käytettävissä. Tämä on erittäin hyödyllinen työkaluohitustilanteissa.

Rentouttavampaa ajamista pimeällä
Aktiivinen kaukovalojen ohjaus auttaa kuljettajaa käyttämään kaukovaloja tehokkaammin. Se tarjoaa myös mahdollisuuden vaihtaa kaukovaloista lähivaloihin automaattisesti oikealla hetkellä. Matkustamossa uusi tunnelmavalaistus parantaa ajokokemusta pimeällä. Se valaisee avaintoimintoja, kuten mukitelineitä, ovenkahvoja, istuimen säätimiä ja tavara-ja säilytystiloja. Automaattivaihteistolla varustetuissa autossa on myös uusi vaihdekepin nuppi pianon mustalla koristuksella.

Lämmitettävä tuulilasi
Sadetunnistimella varustettuihin autoihin on saatavana sähköisesti lämmitettävä tuulilasi, joka poistaa jään ja huurteen nopeasti kylminä talvipäivinä.

Lämmitettävä ohjauspyörä ja ohjauspyörään asennetut vaihdevivut Kolmipuolaiseen ohjauspyörään on nyt saatavana lämmitystoiminto, joka lisää kuljettajan mukavuutta kylmällä säällä. Automaattivaihteistolla varustettuihin autoihin on saatavilla ohjauspyörään asennetut vaihdevivut, joilla kuljettaja voi vaihtaa vaihdetta manuaalisesti pitämällä samalla molemmat kädet ohjauspyörässä.

IntelliSafe-järjestelmät tukevat kuljettajaa
IntelliSafe on Volvon käyttämä termi kaikista aktiivisista turvallisuusjärjestelmistä. Se on tärkeä osa S80-, V70-ja XC70-mallien ihmiskeskeistä lähestymistapaa. Maailman ensimmäinen City Safety -tekniikka kuuluu vakiovarustukseen. Tämä kehittynyt turvallisuusjärjestelmä toimii nyt nopeuteen50 km/hasti. Jokaiseen kolmeen malliin on saatavilla myös jalankulkijoiden havaitsemistoiminto automaattisella täysjarrutuksella, joka tarkkailee auton reitille kulkevia ihmisiä. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tukee kuljettajaa näyttämällä liikennemerkit mittariston näytöllä. -Olemme autoturvallisuuden johtajana pienentäneet riskiä onnettomuuteen joutumisesta tai loukkaantumisesta uusissa automalleissamme noin 50 prosentilla vuodesta 2000. Esittelemällä jatkuvasti uusia ennaltaehkäiseviä ja suojaavia järjestelmiä etenemme tasaisesti kohti visiotamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvo-autossa vuonna 2020, kertoo Volvon turvallisuuskekskuksen johtaja Thomas Broberg.

19.2.2013
Lisätietoja: Volvo Auto Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Korkearesoluutioisia kuvia, videoita:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com
Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.