Ainutlaatuinen Volvo Ocean Race -mallisto esitellään Genevessä

21. helmikuu 2014

Tasan 40 vuotta ensimmäisen kisan päättymisestä Volvo Car Group (Volvo Cars) juhlistaa tulevaa Volvo Ocean Race 2014-15 -kilpailua esittelemällä jälleen uuden purjehdushenkisen erikoismalliston autoistaan.

Viidennen sukupolven Volvo Ocean Race -mallisto, joka kattaa automallit Volvo V40, V40 Cross Country, V60 ja XC60, esitellään Geneven autonäyttelyn yhteydessä. Saman aikaan Volvo Cars esittelee automalleihin V70 ja XC70 erikoismalliston, joka tuo autoihin lisää näyttävyyttä.

Volvo Ocean Race on maailman ankarin avomeriseikkailu. Kilpailureitille osuu 11 kaupunkia yhtä monessa maassa ja kilpailijat purjehtivat yhteensä 38.739 meripeninkulmaa – joka vastaa 71.745 kilometriä.

- Volvo Ocean Race Edition peilaa brändistrategiaamme suunnitella autoja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Se kuvastaa arvoja, jotka asiakas hakee valitsemalla auton aktiiviseen elämäntapaan ja seikkailuja varten, ilman kompromissia turvallisuuden, ympäristöstä huolehtimisen sekä polttoainetaloudellisuuden suhteen, sanoo Anders H Gustavsson, Volvo Car Groupin erikoismallien johtaja.

Mallit on saatavissa neljässä eri värissä – Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire ja Crystal White. Ainutlaatuiset seitsemän-puolaiset ”Portunus”  -vanteet ovat 17- (V40 ja V40 Cross Country) tai 18 -tuumaiset (V60 ja XC60). Volvo Ocean Race -tunnus näkyy kynnyslistoissa, etulokasuojissa sekä auton informaatiokeskuksen käynnistyskuvana.

Sisustukseen oranssinvärinen tehostus

Sisustuksen musta tai vaalea nahkaverhoilu tehostetaan oranssinvärisellä tikkauksella ja VolvoOcean Race -logolla. Tikkaus näkyy myös ovipaneeleissa ja matoissa. Lisäksi keskikonsolissa on uniikki Volvo Ocean Race -koristus ja V60- ja XC60 -malleissa tavaratilan suojaa koristaa VolvoOcean Race -kartta ja -logo.

Volvo Ocean Race Edition -malliston tuotanto alkaa keväällä ja Volvo Cars arvioi myyvänsä mallistosta yli 16.000 autoa vuosina 2014 ja 2015.

Volvo Ocean Race 2014-15 alkaa Alicantessa 4. lokakuuta 2014 ja päättyy viimeiseen satamapurjehdukseen Göteborgissa 27. kesäkuuta 2015. Lisätietoja kilpailusta löytyy sivustolta www.volvooceanrace.com

V70- ja XC70 –mallisto täydentyy uusilla erikoismalleilla

Myös V70 ja XC70 Edition -mallisto esitellään Genevessä. Nämä mallit antavat asiakkaille mahdollisuuden yksilöidä autonsa uudella tavalla.

- Olemme lisänneet autoihin dynaamista ulkonäköä ja tunnetta. Tähän sisältyy ulkoisia ja sisäisiä muotoilun yksityiskohtia. Ajonautintoa on lisätty madalletulla alustalla V70-mallissa ja ensimmäistä kertaa on nyt mahdollista varustaa XC70 dynaamisella alustalla, sanoo Anders H Gustavsson.

V70 Edition -malli on tunnistettavissa monista mustista kiiltolakatuista yksityiskohdista, kuten etusäleikön rimoista, ulkotaustapeilien kuvuista, listoista sivuikkunoiden ympärillä ja takaluukun koristelistasta. Autoon kuuluu kiiltohopeiset 17 -tuumaiset alumiinivanteet ja lisävarusteena löytyy 17- tai 18 -tuumaiset kiiltomustat alumiinivanteet.

Myös XC70 Edition tulee monilla kiiltomustilla yksityiskohdilla. Erikoissuunnitellut 18-tuumaiset kiiltomustat alumiinivanteet tulevat vakiona.

Musta nahka ja vaalea tikkaus

Sekä V70 että XC70 tulevat mustilla nahkapenkeillä, joissa korostuu vaalea tikkaus. Vaalea tikkaus toistuu myös ovipaneeleissa, etuistuinten keskikyynärnojissa, matoissa ja urheilullisessa ohjauspyörässä. Myös urheilulliset polkimet korostavat dynaamista vaikutelmaa.

V70 ja XC70 Edition -autojen tuotanto alkaa keväällä 2014 ja Volvo Cars suunnittelee malliston myytävän noin 15.000 auton verran vuosina 2014-16.

18.2.2014
Lisätietoja: Volvo Car Finland Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutisia kuvia, videoita:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com


Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.